preskoči na sadržaj
Najnovije vijesti

ODLUKA O STAVLJANJU VAN SNAGE Vijest ima dokument u privitku

Odluka o organizaciji rada i rasporeda radnog vremena tajništva, računovodstva i stručnog suradnika - pedagaoga

  :: opširnije :: 


objavio: Dijana Ivčić  datum: 19. 2. 2021. 12:08

KREATIVNI NATJEČAJ ,,NE NASILJU'' Vijest ima dokument u privitku

Učenice 10. odgojne skupine Antonija Ajtić, Ela Frković i Josipa Boban sudjelovale su u kreativnom natječaju ,,NE nasilju'' kojeg provodi Volonterski centar Zadar u sklopu projekta "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II"  financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Natječaj je održan na području Zadarske županije za sve srednje škole, a naše učenice Antonija Ajtić i Ela Frković su osvojile 3. mjesto za literarni rad pod nazivom Domska posla. Učenice su preuzele nagradu (cinestar poklon karticu) u prostorijama Volonterskog centra zajedno sa svojom mentoricom i profesoricom Majom Balić Motušić. Ponosan zbog zapaženog rezultata naših učenica, v.d. ravnatelj Stipica Radoš, prof. također je odlučio nagraditi trud naših učenica nagradama po vlastitom izboru.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Balić Motušić  datum: 18. 2. 2021. 12:12

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU IZ ENGLESKOG JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

U našem Domu počele su pripreme za državnu maturu iz engleskog jezika. Nastavu drži profesorica Maja Balić Motušić srijedom od 19:30 do 20:15 za A razinu i od 20:20 do 21:05 za B razinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Balić Motušić  datum: 15. 2. 2021. 10:09

Poziv na razgovor kandidatima za radno mjesto: vratar-telefonist-pazikuća Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Dijana Ivčić  datum: 26. 1. 2021. 12:25

NATJEČAJ za popunu radnog mjesta: vratar-telefonist-pazikuća Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Dijana Ivčić  datum: 13. 1. 2021. 11:56

Odluka o rezultatima javnog natječaja Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 22. 12. 2020. 15:22

Odluka o rasporedu radnog vremena Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 22. 12. 2020. 15:18

Pismo napiši i usamljenost izbriši Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Volonterskog kluba pod vodstvom profesorice Maje Balić Motušić i u suradnji s profesoricama Petrom Mitrović i Dijanom Ivčić, učenice Srednjoškolskog đačkog doma odazvale su se božićnoj humanitarnoj akciji Volonterskog centra Zadar i Doma za starije i nemoćne Zadar u kojoj su pisale pisma korisnicima Doma. Učenice su pismima izrazile dobre želje za nadolazeće blagdane, pružile podršku u ovim teškim vremenima i nadu u bolju budućnost. Cilj ove humanitarne akcije je bio pokazati našim starima da nisu sami i da netko misli na njih. mailheart
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Balić Motušić  datum: 19. 12. 2020. 09:48

Kreativna radionica: Božićni pokloni Vijest ima dokument u privitku

U petak 11.12. održana je kreativna radionica pod nazivom BOŽIĆNI POKLONI koju je održala profesorica Maja Balić Motušić. Učenice 10. odgojne skupine sudjelovale su na radionici na kojoj su razgovarale o prigodnim poklonima za Božić stavljajući  naglasak posebno na nematerijalne poklone. Profesorica je naglasila važnost malih iskrenih gesta koje su često potrebne svakome od nas, a koje uključuju nesebično davanje nas samih i našeg vremena onima koji nas okružuju. U sklopu radionice učenice su izradile plakat na kojem se nalaze neki od poklona poput: oprostite, slušajte u tišini, poklonite vrijeme, itd. Plakat je postavljen u prostorijama Doma.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Balić Motušić  datum: 16. 12. 2020. 19:26

Ekološki rad posvećen izumiranju plemenite periske Vijest ima dokument u privitku

Matej Krpan - izrada postolja za periske

Učenik Matej Krpan, uz pomoć odgajatelja Damira Tomića, svojim radom s ekološkom porukom upozorio je na nezapamćeni pomor Plemenite periske u cijelom Jadranu. Masovni pomor našeg najvećeg školjkaša je katastrofalnih razmjera. Postavljanje kolektora za prikupljanje mlađi samo je pokušaj u očuvanju biološke jedinke. Preostali primjerci i mlađ periske biti će pohranjeni u akvariju u Puli u strogo kontroliranim uvjetima. Ovaj rad će još jednom upozoriti na potrebu zaštite mora i svih prirodnih resursa.

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 15. 12. 2020. 12:39

Odluka o organizaciji rada i rasporeda radnog vremena tajništva, računovodstva i stručnog suradnika-pedagoga. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 11. 12. 2020. 12:54

BOŽIĆ U DOMU Vijest ima dokument u privitku

heartI ove godine naše učenice i učenici zajedno s odgajateljima su ukrasili domske prostorije za nadolazeće blagdane sa željom da nam ovaj Božić unatoč strogim epidemiološkim mjerama donese radost i mir u naša srca! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Balić Motušić  datum: 10. 12. 2020. 10:48

Natječaj kuhar za popunu radnog mjesta: kuhar/ica Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 24. 11. 2020. 10:44

U OČEKIVANJU GODOTA Vijest ima dokument u privitku

VLADIMIR: Onda, idemo?

ESTRAGON: Idemo!

U četvrtak, 19.11. učenice Srednjoškolskog đačkog doma prisustvovale su premijeri predstave U OČEKIVANJU GODOTA, pod redateljskom palicom Vinka Radovčića u zadarskom HNK-u. U pratnji profesorica Marinke Čuline Rončević i Maje Balić Motušić, učenice su imale priliku vidjeti kako je na sceni postavljeno kapitalno djelo Samuela Becketta u organizaciji Drame plus.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Balić Motušić  datum: 20. 11. 2020. 09:50

Donacija Općoj bolnici Zadar Vijest ima dokument u privitku

U subotu 7. studenog u sklopu djelovanja Volonterskog kluba Srednjoškolskog đačkog doma održana je humanitarna akcija prilikom koje je uručena donacija Općoj bolnici Zadar. Na inicijativu v.d. ravnatelja Stipice Radoša i profesorice Marinke Čuline Rončević te organizaciji voditeljice Volonterskog kluba Maje Balić Motušić, prof. i profesorica Petre Mitrović i Dijane Ivčić, učenici i učenice Srednjoškolskog đačkog doma Zadar donirali su 384 deke i 422 plahte. U akciji su također sudjelovali naši djelatnici: gđa Zdenka Zorić, medicinska sestra Divna Peričić i domar Damir Perica. Posebno se zahvaljujemo našim učenicima/ama koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i nadamo se da smo na ovaj način uspjeli bar malo pomoći našim zdravstvenim djelatnicima i pokazati koliko cijenimo sve što rade za nas u ovim zahtjevnim vremenima borbe s pandemijom COVID-19!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Balić Motušić  datum: 11. 11. 2020. 20:55

Poziv na razgovor kandidatima za radno mjesto kuhara/ice Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Dijana Ivčić  datum: 7. 12. 2020. 19:04

MOJE SVJETLO ZA MOJ VUKOVAR I ZA MOJU ŠKABRNJU Vijest ima dokument u privitku

Učenici 9. odgojne skupine odgajatelja Damira Tomića: David Kovač, Ivan Prpić, Roko Šurlina i Sebastijan Javoran,  tradicionalnim paljenjem svijeća na gradskom trgu obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. I ove godine u suradnji s članovima Udruge tjelesnih invalida upalili smo svjetlo u spomen na stradanje branitelja i civila u Vukovaru i Škabrnji uz tradicionalni slogan "Bolje upaliti malo svjetlo, nego proklinjati tamu". 

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 19. 11. 2020. 18:27

OBILAZAK MAKETARSKE RADIONICE MIRA KARINJE Vijest ima dokument u privitku

Nastavak višegodišnje suradnje

Učenici maketarske sekcije pod vodstvom odgajatelja Damira Tomića obišli su maketarsku sekciju Mira Karinje, maketara s kojim se održava tradicionalna suradnja i uzajamna pomoć u izradi maketa. Ovom prilikom novi učenici u sekciji su upoznali  posebne postupke u izradi maketa. Uz brojne savjete maketara učenici Alavanja Milan, David Kovač i Ivan Prpić su razgledali makete aviona, brodova i oklopne tehnike. 

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 6. 11. 2020. 16:03

Eko instalacija Vijest ima dokument u privitku

Učenice 4. odgojne skupine Lucija Grubišić i Nika Franković na  poticaj prof. Tomića i prof. Lukšić uredile su eko kutak u prizemlju na ženskoj strani doma. Mala instalacija uz poticajne fotografije ima za svrhu potaknuti učenike na promjenu ponašanja prema okolišu. Svatko na svoj način, malim koracima i postupcima može doprinijeti poboljšanju kvalitete života i očuvanju prirode za buduće generacije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 29. 10. 2020. 19:54

Stolnoteniska sekcija Vijest ima dokument u privitku

I ove školske godine slobodne aktivnosti se održavaju u našem domu! Pod mentorstvom profesorice Dijane Ivčić učenici koriste svoje slobodno vrijeme sudjelujući u sportskoj sekciji stolnog tenisa. Pridržavaju se svih epidemioloških mjera, treniraju i zabavljaju se. Ove školske godine zbog velikog interesa učenika je osnovana i ženska ekipa za stolni tenis.  Ponosni smo na naše učenike i učenice zahvaljujući kojima naš Dom sada ima dvije ekipe koje će nas predstavljati Domijadi!

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 29. 10. 2020. 19:46

Aktivnosti sekcije badmintona Vijest ima dokument u privitku

I ove školske godine nastavili smo sa sportskim aktivnostima… U sportsku sekciju badmintona uključile su se nove učenice koje svoje slobodno vrijeme koriste za treniranje pod stručnim vodstvom profesorice Petre Mitrović. Izuzetno motivirane i zainteresirane učenice vježbaju badminton u atriju našeg doma pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera. Moto ekipe badmintona je: mens sana in corpore sano!

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 29. 10. 2020. 19:40

Parlaonica: Internet, štetan ili koristan?!?! Vijest ima dokument u privitku

Pod stručnim mentorstvom profesorica Petre Mitrović, Maje Balić Motušić i Dijane Ivčić u ponedjeljak 26. listopada uspješno je održana parlaonica pod nazivom: Internet, štetan ili koristan?!?! Parlaonica se održala u atriju doma. Pridržavajući se svih preporučenih epidemioloških mjera učenici su debatirali o pozitivnim i negativnim stranama korištenja Interneta, kao i posljedicama prekomjerne uporabe istoga. Prilikom evaluacije parlaonice, učenici su izrazili zadovoljstvo predloženom temom ocijenivši ju zanimljivom, poticajnom i korisnom. Učenici su također predložili teme o kojima bi željeli ubuduće debatirati.

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 29. 10. 2020. 19:18

Iz arhive - proljeće '91.

TORCIDA IS MY LIFE, pisalo je na transparentu kojeg su napravili momci u Đačkom domu u Zadru tog proljeća '91. Bio je samo na derbiju protiv Dinama 27.4.91.Nakon čega je nestao u ratnom vihoru na okupiranom području. Ostala je ova slika , kao spomen na vremena kad nisu bili ni svjesni da će nekima ova poruka sa transparenta obilježiti cijeli njihov život !

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 27. 10. 2020. 07:38

Stručno-edukativni izlet na otok Galevac Vijest ima dokument u privitku

Izlet na Galevac

 

 

Damir Tomić, prof. i Marija Lukšić, prof. poveli su nekoliko nas učenika na stručno-edukativni izlet na mali otočić Školjić, koji se nalazi nasuprot mjesta Preko (otok Ugljan).

Na plovidbu smo se uputili brodom kojim je upravljao profesor Tomić. Na samom početku, na sredini zadarskog kanala, susreli smo se s rijetkom gošćom našega kanala, sabljarkom dugačkom oko 3 metra, koja je uživala u lovu na srdele.

Iskrcavši se na obali Školjića prošetali smo uživajući u prirodi i mirisu mediteranskog bilja. Obišli smo crkvu i samostan sv. Pavla, groblje koje okružuje samostan, te zavirili u skrivene vrtove i skrovita mjesta kojima ovaj mali otočić obiluje. Nakon svega viđenog možemo reći da je ovo mjesto prava mala oaza mira i tišine, a tako je blizu buke grada.

 Lucija Grubišić, Mihaela Miletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 22. 10. 2020. 21:23

Kreativnost u maketarskoj sekciji Vijest ima dokument u privitku

Uz provođenje epidemioloških mjera u maketarskoj sekciji se marljivo izrađuju makete iz posebnog programa. I ove godine su uključeni u rad učenici prvih razreda što omogućava kontinuitet stvaralaštva. Odgajatelj Damir Tomić je upoznao nove učenike s procesom izrade maketa. Zahvaljujući interesu učenika već su napravljene prve makete koje će krasiti domske prostorije.

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 22. 10. 2020. 20:29

Mural Vijest ima dokument u privitku

 Na poticaj odgajatelja Damira Tomića učenice Klara Boban i Eva Đakulović oslikale su prvi motivacijski mural na zidu stubišta muške strane. Izrada samog murala i rad izazvali su interes učenika koji su nestrpljivo isčekivali završetak murala. Idejna izvedba, odabir boja i realizacija djelo su učenice Klare Boban. 

  :: opširnije :: 


objavio: DAMIR TOMIĆ  datum: 22. 10. 2020. 20:15

Održana je radionica pod nazivom Sexting & Sextortion Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 7. listopada 2020. profesorica Maja Balić Motušić, prof. održala je radionicu pod nazivom Sexting & Sextortion u kojoj su se učenici upoznali sa neprihvatljivim i/ili potencijalno rizičnim oblicima ponašanja u virtualnom okruženju, njihovu rizičnost i moguće opasnosti te kriva uvjerenja mladih („mitove”) povezana s fenomenom sekstanja. Također, učenicima su dodatno pojašnjena ključna određenja i obilježja tog ponašanja kao i njihove izbore ponašanja u kontekstu razvoja i promjena u razdoblju adolescencije.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Zrilić  datum: 8. 10. 2020. 09:33

Tipska uplatnica za plaćanje smještaja u domu Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi obrazac uplatnice koji se može korisiti za uplate vezano za smještaj u đačkom domu.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Zrilić  datum: 4. 9. 2020. 15:51

Odluka o početku i završetku nastavne godine 2020./ 2021. Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 

Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Dio donosimo ovdje, cjeloviti dokument , kao i kalendar školske godine 2020./2021. godine, nalaze se u prilogu....

Članak 1.

(1) Ovom odlukom propisuje se trajanje nastavne godine, odnosno početak i završetak nastave, trajanje polugodišta i trajanje učeničkih odmora te broj radnih dana u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2020./2021.

(2) Osim zimskog, proljetnog i ljetnog odmora propisanog Zakonom, ovom Odlukom propisuje se jesenski odmor, kao i korištenje zimskog odmora u dva dijela.

(3) Izrazi koji se koriste u ovoj odluci, a koji imaju rodno značenje, bez obzira na to jesu li korišteni u muškome ili ženskome rodu obuhvaćaju na jednak način i muški i ženski rod.

Članak 2.

(1) Nastavna godina počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine, odnosno 25. svibnja 2021. godine za učenike završnih razreda srednje škole.

(2) Nastava se ustrojava u dva polugodišta.

(3) Prvo polugodište traje od 7. rujna 2020. godine do 23. prosinca 2020. godine.

(4) Drugo polugodište traje od 11. siječnja 2021. godine do 18. lipnja 2021. godine, a za učenike završnih razreda srednje škole do 25. svibnja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Rade Zrilić  datum: 5. 6. 2020. 09:11
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Anketa
Crno ili bijelo?
Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
preskoči na navigaciju